Burza, bazárek... jak to chodí

24.09.2014 15:00

Množí se dotazy, jak funguje bazárek.

Takže:

Prodej:

Pokud usoudíte, že chcete něco prodat,  stáhnete si z našeho webu  dva papíry v pdf, jeden s etiketami a jeden seznam, a pročtete si podmínky prodeje.

Vytisknete si je na libovolný papír, etikety nastříháte a ke každé věci vyplníte potřebné.

Tedy cenu (se započtením 10% pro Komůrku), co to je, jak je to veliké, svoje číslo prodejce (lze doplnit až na místě anebo si o něj napište v předstihu) a číslo položky. Etikety nejlépe nacvaknete sešívačkou na cedulku každého oblečku nebo nějak jinak pevně uchytíte, nedoporučujeme kancelářské sponky nebo lepící etikety, odpadnou při manipulaci a je v tom zmatek.

Všechny věci pak sepíšete do seznamu. Je dobré nazývat stejnou věc na etiketě i v seznamu stejně, v případě dohledávání to pomůže... hledáme "růžovou mikinu next" je lepší než "hledáme mikinu".

Počet položek je omezen na 50ks, dále je třeba ctít sezónnost bazárku.

V den, uvedený jako "příjem zboží" přinesete v určený čas do Komůrky (Palmetová ulice vedle dětského hřiště) tašku věcí, označených etiketami, a seznámek, předáte ji někomu z dobrovolníků a ten s Vámi jednotlivé položky odškrtá, aby bylo vše přehledné a předané. Dobrovolník rovnou věci rozmístí po místnosti dle velikostí.

V další dny je prodej.

Nákup:

Kdokoli může přijít, vybrat si oblečení či věci, které chce, a koupit si je za cenu uvedenou na etiketě. V případě nejasností či dotazů lze kontaktovat prodejce a zprostředkovat tak k nákupu lepší informace, smluvat o ceně u větších věcí, domlouvat podrobnosti atd.

Po zaplacení prodané položky, když zákazník zaplatí, my si schováme etikety, přiřadíme je k seznámku daného prodejce a tím zaevidujeme prodej věci.

Po skončení burzy:

Zbylé věci setřídíme opět dle prodejců tak, aby si mohl každý přijít pro kopičku neprodaných věcí. Na jeho seznamu uvidíme, co je prodáno, opět jednotlivé položky zkontrolujeme, spočteme a vyplatíme peníze za prodané věci, samozřejmě po odečtení výše zmíněné 10% provize.

Je možno se domluvit na tom, že neprodané věci odvezeme do kontejneru na použité šatstvo.

Je možno domluvit ledacos :), zkuste se zeptat.

Doporučení:

Obvykle se prodá oblečení čisté, pěkné, nepoškozené a módní.

Bohužel, věci "na dotrhání" nikdo nechce ani za symbolické peníze.

Obvyklá cena za body je plus mínus 30,- Kč, sada tří bodýček, téměř nových, 70,- - 100,- Kč, ale to už musí být ;-). Šatičky 100,- - 200,-, kombinézy 300,- ... větší trika a vybavení do školky a školy je nedostatkové, pokud ho máte, utrhnou Vám ruce :). Holinky, pevné neošlapané botky, ergonomická nosítka, hračky FisherPrice... se obvykle prodají, ovšem pokaždé nás něco překvapí... "jak to, že se tohle neprodalo a tamto ano?".

Je to příležitost se potkat, prohodit pár slov, možná něco ulovit.

Těšíme se na Vás!